Sommaren är här – är du redo för hösten?

Den senaste tiden har varit riktigt intensiv för oss på BONZAI. Det beror på att flera företag har varit kloka och tänkt på framtiden. Resultatet har blivit att vi nu har ett antal olika pågående byråvalsprocesser, med delvis syfte att ge de här företagen en flygande start i höst. 

I den här härliga sommarvärmen låter det kanske tråkigt. Har du funderat över hur dina behov kommer att se ut i höst? Om inte, då är det dags nu. Och om du kommer fram till att de behoven du har inte täcks in av dina befintliga byråsamarbeten, då är det verkligen på tiden att börja se sig om efter nya samarbeten.

För att utvärdera året såhär långt kan ni börja med att ställa er de här frågorna:

• Var befinner vi oss just nu?
• Vart vill vi komma?
• Vad gör vi för att komma dit?
• Vem behöver vi prata med (målgrupp)?
• Hur vet vi när vi har kommit i mål?

Fundera över vilka målsättningar ni har satt upp. Är ni på god väg att uppfylla målen? Eller kommer det att krävas en förändring för att nå målen? Vad är det som gör att ni inte uppnår målen? Kanske har något förändrats under årets första halva som gör att era förutsättningar ser annorlunda ut nu än när ni först satte upp målen. Isåfall kan ni behöva andra typer av kompetenser.

Det kan också vara en god idé att utvärdera dina befintliga byråsamarbeten utifrån ett bredare perspektiv. Det är något som du bör göra regelbundet för att utveckla och stärka samarbetet. Konkret feedback leder till diskussion och insikter om hur ni tillsammans kan bli ett bättre team. Börja med att ställa dig själv de här frågorna:

  1. Kan jag alltid lita på att byrån kommer att göra ett fantastiskt jobb?
  2. Hur sannolikt är det att jag rekommenderar byrån till någon annan?
  3. Hur bra är servicen byrån ger mig?
  4. Hur bra är byrån på att mäta och rapportera ROI (om det är relevant i sammanhanget)?
  5. Hur har byrån utvecklats i förhållande till den tekniska utvecklingen? Är det fortfarande relevanta?
  6. Hur strategisk är byrån?
  7. Är byrån proaktiv?

För att säkerställa att ni också får en flygande start efter semestern är det hög tid att se över era behov. Skulle ni komma fram till att det är dags för något nytt kan vi hjälpa er att identifiera rätt byrå utifrån alla tänkbara aspekter.

Hör av dig!