Digital post, dating och körkort – Här är svenskarnas favoritappar just nu

Såhär i deklarationstider ligger Kivra näst högst på listan över gratisappar, Tinder drar in mest pengar och Ta Körkort toppar listan över betalapparna. 

Analysföretaget Similar Web analyserar fler än tre miljoner appar. På sin hemsida publicerar de löpande statistik över vilka appar som är de mest populära i världens länder. Det är svårt att säga hur tillförlitlig datan är. En konkurrent till Similar Web, Apptopia, säger sig ha 20 % felmarginal i sin data.

Generellt sett är det främst tre kategorier som sticker ut; spel, dating och underhållning. Vi har tittat närmre på den svenska statistiken från AppStore, dvs. statistik från iPhone-användare.

Deklarationstider – Då trendar Kivra

Kivra är riktigt smart och dessutom bra för miljön. I appen kan du få nästan all din post digitalt istället för i brevlådan. Nästan 15 000 företag är anslutna och fler än tre miljoner personer i Sverige använder Kivra.

Om man har valt att få sitt skattebesked genom Kivra kan man få tillbaka pengar redan innan påsk. Det är förmodligen anledningen till varför appen är så populär just nu.

På top 10-listan över gratisapparna, som du ser här nere, finns också flera appkändisar som Swish, BankID, Instagram, WhatsApp och SVT Play.

Tinder drar in mest pengar

Tinder har revolutionerat sättet som vi människor träffar potentiella partners. Visst, match.com och andra datingsajter rullade ut mattan, men det var Tinder som tog det till en helt ny nivå. Tinder-appen har laddats ner över 100 miljoner gånger och varje dag görs ungefär 26 miljoner matchningar. Inte helt förvånande är det också Tinder som drar in mest pengar av apparna i Sverige.

I övrigt är det mycket spel och underhållning på top 10-listan över apparna som drar in mest pengar. Bland spelen är det Candy Crush som drar in mest och i underhållningskategorin är det givetvis Netflix.

Körkortsapp toppar betalapparna

Vem minns inte tragglandet med teoriboken när man skulle ta sitt körkort? Med appen Ta Körkort får du allt för att klara teoriprovet;  hela teoriboken som ljudbok, filmklipp med körlektioner och teori, teorifrågor och ett smart spel för att lära dig vägmärken. Med över 800 000 nedladdningar är Ta Körkort sveriges mest nedladdade körkortsapp. Riktigt smart!

Högt upp på listan ligger också fotoredigeringsappen Afterlight 2 och det svenska spelet Minecraft.

Vill du fokusera på rätt saker i byråvalsprocessen? Hör av dig!