Två snabba Podcast-tips inom digitalisering

Digitaliseringen förändrar vårt samhälle i grunden. Allt som kan digitaliseras kommer att bli digitaliserat. Skolan och sjukvården är exempel på samhällsbärande funktioner som just nu genomgår stora förändringar. Digitaliseringen innebär stora möjligheter men också en hel del risker. Det är inte helt lätt att hänga med och antalet buzzwords inom området är många. Som tur är finns det två riktigt bra podcasts, som alla som vill lära sig mer inom området borde lyssna på. 

Effekten

På avsnitt om 20 minuter får du som lyssnare lära dig mer om AI, Scrum, VR, digitaliseringen av skolan, tjänstedesign och mycket mer. I varje avsnitt har programledarna, Jonas Jaani och Micke Norbäck, med sig en expert inom det aktuella området. En av våra favoritpoddar just nu och ett måste för dig som vill lära dig mer om digitaliseringen.

Länk: https://itunes.apple.com/se/podcast/effekten-digitalisering-kunskap/id1171229363?mt=2&ls=1

Digitalsamtal

I Digitalsamtal diskuterar Carl Heath och Anders Thoresson hur digitaliseringen påverkar samhället. Avsnitten, som är på cirka en halvtimme, behandlar ämnen som hur design påverkar beteende, nätneutralitet, digitaliseringen av skolan och hur digital teknik underlättar katastrofarbete. Oerhört intressanta samtal som sätter igång tankarna ordentligt.

Länk: https://itunes.apple.com/se/podcast/digitalsamtal/id1057928370?l=en&mt=2

Om du vill lyssna in dig specifikt på Internet of Things kan vi rekommendera avsnitt 90 av Fritte Fritzsons podcast ”Allt du velat veta”. En pod som för övrigt är väldigt bra för alla vetgiriga.

Lyssna på avsnittet här: https://www.acast.com/alltduvelatveta/090ominternetofthingsmedtommysundstrom